0172 - 507228

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Wat is Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de garantie op hypotheken tot en met een kostengrens van  325.000,00 EUR. ( januari 2021)  De doelstelling van de NHG is een verantwoorde lening. Daarnaast profiteert u in veel gevallen van een rentevoordeel die per geldverstrekker kan oplopen tot 0,6%. Dit betekend dat u kunt profiteren van enkele honderden euro's op jaarbasis, afhankelijk van de hoofdsom, rentevastperiode en geldverstrekker. Bij energiebesparende maatregelingen kan er meer worden geleend namelijk extra 6% wat neer komt op  344.500 EUR (2021). Bespreek dit goed met uw adviseur.

Goedhart Hypotheken en Verzekeringen zal altijd kijken of u in aanmerking komt voor NHG. Want, stel dat u arbeidsongeschikt of werkloos wordt, uw relatie wordt beëindigd of uw partner komt te overlijden, dan kan het zijn dat u de hypotheek niet meer kunt betalen.

Wanneer u de woning verkoopt en de opbrengst is onvoldoende om uw hypotheekschuld af te lossen, dan gelden hier weer andere regels, maar is er binnen de NHG voorwaarden opgenomen, die in veel gevallen uitkomst kunnen bieden.

Kijk maar eens op de site van NHG ( www.nhg.nl) wij vertelen u graag hier meer over.

.