0172 - 507228

Categorie

Wie kan verzekeren? Wat moet of kan ik verzekeren? Wetgeving: WFT Waarom acceptatierichtlijnen? Polis- en Mutatiekosten

Waarom acceptatierichtlijnen?

Waarom acceptatierichtlijnen?

Ten eerste om de schadelast én de premie's op een acceptabel niveau te houden.

Bij elk verzekering worden acceptatierichtlijnen gehanteerd. Dit zijn voorwaarden of regels die bij acceptatie van een verzekering moeten worden toegepast. Aan de hand van deze regels wordt bepaald of een verzekering wel of niet acceptabel is. Afwijken van deze richtlijnen kan is sommige situaties worden toegestaan. Goedhart Hypotheken en Verzekeringen werkt met een groot aantal verzekeraars, banken en overige aanbieders, zo kunnen wij voor u het risico altijd onderbrengen tegen een zo’n gunstig mogelijke premie in vergelijking met de daarbij behorende voorwaarden.

Schadelast op niveau

Door acceptatierichtlijnen op de juiste wijze en consequent toe te passen, wordt de schadelast op een acceptabel niveau gehouden. Hierdoor kunnen maatregelen zoals premieverhogingen tot een minimum beperkt worden. Het is van belang dat we duidelijk stelling nemen ten aanzien van bepaalde risicogroepen. De klant weet dan altijd waar hij aan toe is.

Niet Acceptabele Risico's

Bij verschillende producten worden de niet acceptabele risico's apart genoemd. Zo wordt onduidelijkheid voorkomen. Meestal wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen personen en objecten.
Ook dergelijke produkten en/of personen kunnen bij ons verzekerd worden, hierbij kan je denken aan iemand waarbij het rijbewijs is ingetrokken geweest. Belangrijk blijft dit om bij de aanvraag deze informatie te melden, dit voorkomt later terleurstelling en problemen.